ERASMUS+ Μερσίνη Τουρκίας 26/11/2023 έως 02/12/2023

14.12.2023

Δελτίο τύπου κινητικότητας εκπαιδευτικού του Γυμνασίου Λ.Τ. Πύλης στη Μερσίνη Τουρκίας στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος ERASMUS+

 

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας Erasmusμε κωδικό: 2023-1-EL01-KA121-SCH-000133341 της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας στη Μερσίνη της Τουρκίας. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος 7 ημερών, από 26/11/2023 έως 02/12/2023, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια εκσυγχρονισμού των εκπαιδευτικών συστημάτων και να χτίσουν γέφυρες επικοινωνίας για μελλοντικές συνεργασίες και ανταλλαγή καλών πρακτικών και καινοτόμων ιδεών.

 

Η εκπαιδευτικός του σχολείου μας Γεωργία Σταυρογιάννη, ΠΕ 06 Αγγλικής Γλώσσας, συμμετείχε στην κινητικότητα στο πλαίσιο του προγράμματος CourseTraining με θέμα τα Digital Competencies (Ψηφιακές Δεξιότητες). Βασικός στόχος των σεμιναρίων ήταν η εξοικείωση των εκπαιδευτικών με ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία και προγράμματα (Web2.0 Τools) καθώς και η παρουσίαση και εφαρμογή προγραμμάτων εκπαιδευτικής ρομποτικής και προγραμματισμού (RoboticCoding) ώστε να αξιοποιηθούν στη σχολική τάξη για την πιο ενεργή συμμετοχή των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία και την προώθηση μιας διαθεματικής προσέγγισης.

Επιπρόσθετα, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα της Τουρκίας και να επισκεφτούν το ιδιωτικό σχολείο BahçeşehirKoleji, πρωτοπόρο σχολείο στην εφαρμογή της μεθόδου STEAM (Science, Technology, Engineering, the Arts and Mathematics),η οποία ενθαρρύνει τους μαθητές να συνεργάζονται, να επιχειρηματολογούν, να ενισχύσουν τη δημιουργική και την κριτική σκέψη τους καθώς και να αναζητούν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα εντός και εκτός του σχολικού περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου προγράμματος κινητικότητας υπήρξαν οργανωμένες δραστηριότητες πολιτιστικής φύσης που περιλάμβαναν ξενάγηση και επισκέψεις σε μουσεία και αξιοθέατα της ιστορικής πόλης της Ταρσού καθώς και εκπαιδευτική επίσκεψη στο Mercan Climate and Environment Science Center, καινοτόμο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών για το Κλίμα και το Περιβάλλον.

Το σχολείο μας, στη συνεχή προσπάθειά του να συμβαδίσει με τον ταχύτατα εξελισσόμενο κόσμο των ψηφιακών εργαλείων και πρεσβεύοντας ότι ο ρόλος του δεν είναι μόνο η προσφορά γνώσεων αλλά και η προσφορά εφοδίων για μια ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών, δεσμεύεται να προχωρήσει σε διάχυση της νέας γνώσης και των καινοτόμων παιδαγωγικών μεθόδων και αποτελεσματική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.