ΧΟΡΗΓΙΑ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Με μεγάλη μας χαρά στις 17/04/2024 το σχολείο μας δέχτηκε την  ευγενική δωρεά ενός απινιδωτή, εκ μέρους των μαθητών και μαθητριών της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης. Στην διαμεσολάβηση συνέβαλε τα μέγιστα η εκπαιδευτικός του σχολείου μας Ρουσάκη Δήμητρα. Πρόκειται για μια ιατρική συσκευή ανάνηψης, που μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές σε κρίσιμες στιγμές (π.χ. ανακοπή καρδιάς) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (καθηγητές και μαθητές), αλλά και από μέλη της τοπικής κοινότητας.  

Με αφορμή την προαναφερθείσα δωρεά, θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του σχολείου μας διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο από τον φορέα Kids Save Lives, που αφορά αφενός τη χρήση της συσκευής και αφετέρου την παροχή πρώτων βοηθειών και την τεχνική ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση) και μπορούν να λάβουν μέρος όσα μέλη της τοπικής κοινωνίας ενδιαφέρονται.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και κατά τις ώρες 18:00 – 21:00 στις εγκαταστάσεις της σχολικής μονάδας. Επιπρόσθετα, θα ενημερωθούν και οι ιατροί της Δημοτικής Ενότητας Δερβενοχωρίων, στο πλαίσιο της συνεργασίας των τοπικών φορέων.

Η συμμετοχή στο εν λόγω σεμινάριο είναι δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.