Νέες οδηγίες λειτουργίας των σχολείων από τη Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022.

Τα παιδιά, είτε είναι εμβολιασμένα είτε όχι, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων (10 – 14 Ιανουαρίου 2022) θα χρειαστεί να κάνουν 3 self-tests.

Συγκεκριμένα: Το πρώτο self-test θα γίνει την Κυριακή (09/1), ώστε τα παιδιά να το επιδείξουν στο σχολείο τη Δευτέρα (10/1). Από την επόμενη εβδομάδα (δηλαδή από Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου και έπειτα) θα γίνονται 2 self-tests από όλους τους μαθητές.

Ήδη από σήμερα μέχρι και το Σάββατο, 8 Ιανουαρίου, ξεκίνησε στα φαρμακεία η δωρεάν διάθεση 5 self-tests για τα παιδιά (3 για την πρώτη εβδομάδα και 2 για τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων), επομένως μπορείτε να τα προμηθευτείτε.

Για τον λόγο ότι ο κορονοϊός είναι σε έξαρση, παρακαλούμε  θερμά για τα εξής:

α) να κάνετε κανονικά τα τεστ και να δηλώνετε έγκαιρα (δηλαδή από την προηγούμενη ημέρα) το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr.

β) φροντίστε να έχετε καθημερινά τουλάχιστον 2- 3 μάσκες στο σωστό μέγεθος.

γ) στην περίπτωση που δε νιώθετε  καλά για τον οποιονδήποτε λόγο, παρακαλώ να μένετε σπίτι και να μην έρχεστε στο σχολείο.

δ) αν κάποιο μέλος από την οικογένειά σας βρεθεί θετικό στον κορονοϊό, παρακαλώ πολύ να ενημερώσετε το σχολείο και να μένετε στο σπίτι, ώστε να μειώσουμε όσο γίνεται το ενδεχόμενο να υπάρξει διασπορά του ιού και σε άλλα άτομα.

Ευελπιστούμε όλα να πάνε καλά, κάτι που σίγουρα, για να επιτευχθεί, χρειάζεται τη σωστή τήρηση των παραπάνω επισημάνσεων από όλους μας.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΡΩΣΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΕ-78