Τα κριτήρια για τις μεταθέσεις δασκάλων και καθηγητών ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας αρκετούς μήνες νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι, προκειμένου να ολοκληρωθούν έγκαιρα όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές. Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται για τις γενικές μεταθέσεις (από περιοχή σε περιοχή), στα σχολεία διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις από σήμερα έως και τις 30 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η εγκύκλιος για τις μεταθέσεις είχε γνωστοποιηθεί στα μέσα Απριλίου, ενώ τα ονόματα των εκπαιδευτικών που κατάφεραν να πάρουν μετάθεση ανακοινώθηκαν τον Ιούλιο. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις διευθύνσεις εκπαίδευσης όπου ανήκουν οργανικά τα σχολεία των εκπαιδευτικών και εν συνεχεία καταχωρίζονται ηλεκτρονικά στο σύστημα των μεταθέσεων e-Datacenter. Η παραπάνω προθεσμία είναι αποκλειστική και ισχύει για όλες τις κατηγορίες μεταθέσεων εκτός από τις αμοιβαίες, για τις οποίες η αίτηση υποβάλλεται εντός 15 ημερών από την ανακοίνωση των μεταθέσεων.

 

 Όπως αναφέρεται τις δύο ξεχωριστές εγκυκλίους για δασκάλους και καθηγητές, τα κριτήρια είναι:

Η συνολική υπηρεσία

Η συνυπηρέτηση.

Οι οικογενειακοί λόγοι.

Οι συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που υπηρέτησαν ή υπηρετούν.

Η εντοπιότητα

Η πρώτη προτίμηση.

Συντελεστής

Όσον αφορά στο πρώτο κριτήριο, οι μονάδες μετάθεσης για τη συνολική υπηρεσία των εκπαιδευτικών προσδιορίζονται με συντελεστή 2,5 για κάθε έτος υπηρεσίας. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν λαμβάνεται υπόψη για μοριοδότηση ο χρόνος που υπηρέτησαν σε νοσοκομεία, σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ, ιδιωτικά ΙΕΚ< σχολές η σχολεία που υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας κλπ. Ακόμη δεν υπολογίζεται η προϋπηρεσία του εκπαιδευτικού ως διοικητικού υπαλλήλου.

Στη συνυπηρέτηση ορίζεται ότι οι μονάδες που αντιστοιχούν είναι 4 και τις λαμβάνουν όσοι εκπαιδευτικοί ζητούν μετάθεση από μια περιοχή σε άλλη, εφόσον ο/η σύζυγος υπηρετεί ή εργάζεται στην περιοχή αυτή. Διευκρινίζεται ότι οι μονάδες συνυπηρέτησης υπολογίζονται μόνο για την περιοχή μετάθεσης (μία), όπου υπηρετεί οργανικά και όχι με απόσπαση ή εργάζεται ο σύζυγος και όχι για όλο τον νόμο. Στους οικογενειακού λόγους οι έγγαμοι λαμβάνουν 4 νομάδες μετάθεση, ενώ ίδιο αριθμό μονάδων, λαμβάνουν και οι σε χηρεία, άγαμοι, διαζευγμένοι ή σε διάσταση γονείς εκπαιδευτικοί στους οποίους έχει ανατεθεί νόμιμα η επιμέλεια άγαμων ανηλίκων ή σπουδαζόντων παιδιών (φυσικών, θετών ή αναγνωρισμένων). Οι εκπαιδευτικοί ου έχουν ανήλικα ή σπουδάζουν παιδιά λαμβάνουν 4 μονάδες μετάθεσης για το πρώτο, 4 για το δεύτερο, 6 για το τρίτο και 7 για το κάθε ένα από τα υπόλοιπα παιδιά.

Οι μονάδες συνθηκών διαβίωσης (ΜΣΔ) υπολογίζονται με βάση τον χρόνο πραγματικής υπηρεσίας σε κάθε σχολική μονάδα και την κατηγορία στην οποία ανήκει η σχολική μονάδα. Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν ή υπηρέτησαν παράλληλα σε σχολεία διαφορετικής κατηγορίας λαμβάνουν αναλογικά τις μονάδες της κατηγορίας των σχολείων όπου υπηρέτησαν.

Τέλος, σύμφωνα με την εγκύκλιο, μονάδες, μετάθεσης για εντοπιότητα λαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί όταν ζητούν μετάθεση από μια περιοχή σε άλλη, εφόσον είνα δημότες δήμου ή κοινότητας της περιοχής από διετίας τουλάχιστον μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης μετάθεσης. Οι μονάδες που λαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί σε αυτή την περίπτωση είναι 4.

Όπως δήλωσε στο ?ΕΘΝΟΣ? ο αιρετός του ΚΥΣΔΕ Δ. Μπράτης, ?η έκδοση της εγκυκλίου για τις μεταθέσεις μέσα στον χρόνο που προβλέπεται αποτελεί υποχρέωση της πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας προκειμένου να γίνουν έγκαιρα οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (μεταθέσεις, αποσπάσεις, μόνιμοι διορισμοί - προσλήψεις αναπληρωτών)?. ?Πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών, προσθέτει ο κ. Μπράτης, ?είναι όλες οι μεταβολές να ολοκληρώνονται έως το Ιούνιο, έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να τοποθετούνται έγκαιρα στα σχολεία και να μην υπάρχουν ελλείψεις με την έναρξη της σχολικής χρονιάς?.

 

Η ώρα τώρα

Επισκέπτες

Today 0

Yesterday 1

Week 6

Month 28

All 2422

Currently are one guest and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Login Form

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top